2017. júl 24.

5+2 film, amit látnod kell, mielőtt véget ér a IV. Vertigo Filmhét

írta: artmozi
5+2 film, amit látnod kell, mielőtt véget ér a IV. Vertigo Filmhét

Filmes fesztiválokból nyáron nincs túl sok, ezért is menő, ami szerdától történik majd a Puskinban: hazánk egyik legjobb artfilm-forgalmazója egyfajta best of válogatását lehet élvezni majd egy hétig. Jöjjön néhány kedvencünk a kínálatból!

bebibumm_08.jpg

Mivel nagyon forradalmiak vagyunk, ezért rögtön a plusz kettővel kezdünk, vagyis a két premier előtti filmmel. Augusztusi bemutató lesz a Bébibumm című francia romantikus vígjáték, amit szerdán egyetlen alkalommal lehet majd látni. Két nagyon erős érvünk is van mellette, az egyik, hogy szeretjük a francia romantikus vígjátékokat, a másik azonban mindent visz: Juliette Binoche.

Az ígéret című, sztárokkal igencsak telezsúfolt mozi is csak augusztusban kapja meg a maga hivatalos bemutatóját – a Hotel Ruanda rendezőjének történelmi drámája a Vertigo Filmhét zárófilmje lesz. Mi ki nem hagynánk. Tessék csak nézni az előzetest:

Na de, ne fussunk előre annyira. Mert visszatér a vászonra a Carol is, amelyet ma már nem igazán lehet moziban látni. Nem az, hogy jó, hanem az utóbbi évek egyik legszebb, legérzékenyebb, nem véletlenül ünnepelt mozija, két olyan csodálatos alakítással, hogy csuda.

És ha már ott tartunk, hogy díjszezonos, de nem mai film, akkor nem hagyhatjuk ki A szobát, amelynek szintén nagyon örülünk, mert megható, ízléses, s kicsit sem mindennapi film. Igazi katartikus élmény. És a Carollal ellentétben nem csak jelölték, de kapott is Oscart. Igaz, végül csak egyet, de kapott!

Meghatásban a tavalyi Arany Pálmás mozi, az Én, Daniel Blake is erős, sőt: aki Ken Loach rettentően hatásos, feledhetetlen filmjét kibírja egyetlen könnycsepp elmorzsolása nélkül, az… Nem, szerintünk senki se bírja ki. Vagy belül pityereg. De ez így van rendjén.

A végére pedig két magyar. Gigor Attila (A nyomozó) második játékfilmjét úgy vártuk, ahogy csak Gigor Attila második játékfilmjét tudtuk várni. Nekünk nagyon tetszett a Kút, véres is, szellemes is, s szép nagy lelke van. Ezt a filmet se látni már sűrűn a mozikban!

És persze a gyerekeket is lehet hozni fesztiválozni! Ráadásul a Lengemesék teljesen korhatártalan animáció, de tényleg nincs benne semmi felkavaró, viszont nagyon aranyos és szerethető! Berg Judit meséje hírnevéhez méltó feldolgozást kapott.

De ez tényleg csak 7 film volt a kínálatból, ezeken kívül még 14 cím szerepel a Vertigo Filmhéten, van mit nézni, van mit újranézni. Várunk szeretettel mindenkit, nyaraljunk filmekkel! Jegyek persze már kaphatók!

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

* kérjük kitölteni



 

Szólj hozzá

fesztivál puskin mozi