2015. aug 25.

Kielemezzük az új zombifilm trailerét!

írta: Hanula Zsolt
Kielemezzük az új zombifilm trailerét!

Azt mondták a szakmabeliek, hogy most nagyon pörögnek az olyan kontentek, ahol elmeséljük, mit látunk a trailerben. Első ilyennek a Scouts Guide to the Zombie Apocalypse előzetesét választottam, aminek már a címe is sokat sejtető: Scouts Guide to the Zombie Apocalypse.

Az elején azt látjuk, ahogy cserkészfiúk cserkészegyenruhában (innen tudni, hogy ők cserkészek) jönnek-mennek, de láthatóan nem túl népszerűek diáktársaik körében. Több jel utal arra, hogy még nem voltak nővel, pl. amikor egyikük találkozik egy jó csajjal a gyorskajálda előtt, tökre zavarba jön. Már itt sejthetjük, hogy a Jó Csaj még visszatér, nem csak a filmben, de már itt az előzetesben is! Később feltűnik aztán a Paramount logója, azért az övék, mert ők a gyártók.

A fiúk valami nagy buliról beszélnek, ami még előttük van, és feltehetően itt akarnak majd csajozni. Eljön aztán AZ este, bemennek egy sztriptízbárba, de a hely tök üres! Aztán a kifutón csak megjelenik egy csaj, de valami nem stimmel vele. Az egyik cserkész szerint "ez csak make up", de amikor a csajnak rúdtánc közben megszakad a folytonosság a feje és a nyaka között és vérrel spricceli tele szerencsétlen srácokat, akkor már sejteni lehet, hogy mégsem make up. Egyúttal itt nyer értelmet a cím: valójában egy zombiapokalipszisnek vagyunk tanúi! Ez a jelenet egyébként nagyon vicces! Ide is rakok egy smiley-t: :-), hogy érezzétek, tényleg vicces!

Ezt követően további, az eddigieknél pörgősebbre vágott snittek váltják egymást, a zombik támadnak, a vér fröcsög és megjelenik a korábban emlegetett Jó Csaj is, aki kikéri magának, hogy sztriptíztáncos volna, mert hogy ő "koktél-pincérnő". Mindezt úgy mondja, hogy közben újratölt a shotgunnal és a kamera ráközelít, ez tehát amolyan "kikacsintás" a nyolcvanas években csúcsra járatott akciófilmekből ismert kiszólós jelenetekre.

A csajnak szép melle van.

A trailer itt ér el a közepéig, amikor is egy inzertből megtudjuk, hogy a film bemutatása idén Halloweenkor várható. De vissza a hőseinkhez! Újabb cserkész tűnik fel - úgy tűnik hát, még valaki túlélte a zombiapokalipszist! Az új karakter a dagadt fiú archetípusát jeleníti meg a történetben, feltehetően tőle várhatunk tehát további vicces (lásd fent) jeleneteket. Rögtön az első egy macskához köthető, amely szintén bezombult, s bár lecsapják egy serpenyővel (na ez TÉNYLEG megint nagyon vicces!), a helyébe megannyi másik "zombimacskusz" világító szempárja sejlik fel a sötét szobában.

Az ezt követő képek kicsit már káoszba fulladnak, mert nagyon gyorsan váltakoznak és nehéz követni őket, de rögtön kiderül, hogy igen akciódús filmmel lesz dolgunk! Ha csak nem direkt így vágták össze a trailert! Láttunk már ilyet!!!

Mindenesetre sokunknak beugorhatnak majd olyan klasszikusok, mint a Szellemirtók, vagy az Alkonyattól pirkadatig. A rövid (2 perc 30 másodperc) trailer utolsó nagy dobása, amikor az egyik szexre éhes tini (lásd a második bekezdést!) egy félmeztelen, gigamellű - feltehetően korábban sztriptíztáncos - zombival szelfizik, utalva ezzel a Z-generáció mobilfüggőségére.

Ez lesz tehát a Scouts Guide to the Zombie Apocalypse, ami a trailer alapján akár még jó is lehet.

Szólj hozzá

horror trailer zombi