2015. sze 17.

Az Orosz filmhét összes trailere

írta: Hanula Zsolt
Az Orosz filmhét összes trailere

Ma indul az Orosz filmhét a Puskinban, napi két vetítés lesz, eredeti nyelven, magyar szinkrontolmáccsal, ami egy a fülben szakszerűen elhelyezendő úgynevezett fülhallgatót jelent. A belépő egységesen 1100 forint. A következő filmeket nézzük meg:

Drága mama!

Amikor huszonkét éves vagy, és csak édesanyád játékszabályai szerint élsz, tán eljött az ideje, hogy a saját lábadra állj! De Szláviknak eszébe se jutott volna ilyesmi, ha nem találkozik egy csinos lánnyal, Zsenyával. Mit tegyen a srác, hogy végre felnőtt férfinak érezze magát? A lány hogyan tudja elválasztani Szlávikot az anyja szoknyájától? Ebben lesznek segítségére a meghitt barátok, akiknek szerencsére humorérzékük is kiváló…

Rendező: Jaroszláv Csevazsevszkij. Szereplők: Dmitrij Averin, Nyina Loscsinina, Kszenija Rappoport, Marina Golub, Igor Jacko, Jurij Kolokolnikov, Artur Vaha, Marina Rokina. 90 perc.

Vetítések:
szeptember 17. 18.30
szeptember 18. 21.00

Intim helyek

Ironikus melodráma a modern moszkvai középosztályról. Mindenkinek megvan a saját titka, az „intim helye”. Főhősünk Iván, az ellentmondásos személyiségű fotós, akinek meggyőződése, hogy az ember azért születik, hogy boldog legyen. Számára a boldogság pedig az az a szabadság, amelyben önmaga tud lenni. De mennyire lehet veszélyes szabadon engedni önmagunkat?

Rendező: Natália Merkulova, Alekszej Csupov. Szereplők: Jurij Kolokolnyikov, Oleszja Szudzilovszkaja, Júlia Aug, Nyikita Taraszov, Kszenija Katalimova, Alekszej Csupov. 78 perc.

Vetítések:
szeptember 17. 21.00
szeptember 18. 18.30

Páciensek

Szergej elmegy Brjuszov pszichiáterhez, aki minden látogatás alkalmával rá akarja beszélni, hogy váljon el. Brjuszov szerint a feleség elnyomja Szergej saját személyiségét. A feleség gyónni jár egy paphoz, Szergij Atyához, aki Lenácskát arra bíztatja, hogy minden áron meg kell őriznie a család egységét. A pszichiáter és pap közötti harc már másfél éve tart. Vajon ki lehet majd a győztes?

Rendező: Ella Omelcsenko. Szereplők: Pável Bársák, Timofej Tribuncev, Marjana Kirszanova, Dmitrij Muhamedajev. 104 perc.

Vetítések:
szeptember 19. 18.30
szeptember 20. 21.00

Korrekciós osztály

Lena több évi otthon tanulást követően középiskolában, az úgynevezett rendellenességekben szenvedő gyerekek részére alapított korrekciós osztályban folytatja tanulmányait. A tolókocsiba kényszerült lány itt nem csak első szerelmével találkozik, hanem először szembesül környezete kegyetlenségével is.

Rendező: Iván I. Tverdovszkij. Szereplők: Mária Pojezzsajeva, Nyikita Kukuskin, Filipp Avgyejev, Olga Lapsina, Natália Pavlenkova, Júlia Szerina, Artyom Markarján. 98 perc.

Vetítések:
szeptember 19. 21.00
szeptember 21. 18.30

Amir fia, Iván

A nő szevasztopoli, a férfi üzbég faluban lakik, két felesége van. A nő gyermekeivel menekül a háború elől, a férfi házában talál menedéket. Ő lesz a harmadik felesége, szül neki egy fiút. Nem tud róla, hogy múltbéli férje, a Fekete-tengeri Flotta hadnagya él, s nemsokára megkeresi őt...

Rendező: Makszim Panfilov. Szereplők: Karolina Gruska, Lmitrij Gyuzsev, Bobur Juldasev, Andrej Merzlikin, Ljla Eltajeva, Nargisz Abdullajeva. 116 perc.

Vetítések:
szeptember 20. 18:30
szeptember 21. 21:00

Szólj hozzá

orosz fesztivál puskin mozi