2015. dec 02.

Hétvégi gyerekprogramok Télapóval

írta: Hanula Zsolt
Hétvégi gyerekprogramok Télapóval

Összeszedtem az előttünk álló Mikulás-hétvégéről valamennyi gyerekprogramunkat, hátha segítek vele eldönteni, hova érdemes vinni a kisebb és kicsit már nagyobb gyerekeket. Találni köztük bábszínházi előadást a Puskin Kuckóban, mesefilmeket, amiket kifejezetten ezekre a napokra tettünk vissza műsorba, és olyanokat is, amik épp ki se kerültek onnan már jó ideje. Illetve azoknak a serdülőknek, akiknek kicsit már ciki, ha csokimikulást kapnak, de el is várják a kiemelt figyelmet, ajánlom a Tökmag és Gázolaj című ifjúsági filmet.

Fabula Bábszínház - Mikulás ajándéka

zenés bábjáték
december 6, 10.00 Puskin
A kedves, zenés, élőszereplővel tarkított, a gyerekeket is szerepeltető bábelőadás Mikulás napján játszódik. Főhőse Balambusz, a jóságos kiskrampusz, aki ebben az évben először segíthet a Mikulásnak az ajándékok szétosztásában. Egy váratlan pillanatban azonban eltűnik a zsák. A segítőkész nyúltestvérek és a kötelességtudó kiskrampusz kalandos úton visszaszerzik az ajándékokat, s minden jóra fordul. A történet végén megérkezik a Mikulás is.

mikulas_ajandeka-fabula100.jpg

 

A Mikulás mentőakció

animációs vígjáték
december 5. 10.00 Puskin (Már csak néhány szabad jegy van!)
december 5. 12.00 Tabán
december 6. 12.00 Tabán
Egyszer volt, hol nem volt, a Mikulás csupán egy apró műhellyel és pár manóval végezte áldásos tevékenységét. Több ezer év alatt, ahogy a karácsony egyre inkább kinőtte magát, Mikulás arra kényszerült, hogy újításokat vezessen be. A Nagyszakállú legeszesebb manói - egy Mikitech-nek hívott cégbe tömörülve - új eljárásokat fejlesztenek ki: egy hologramot, mely elrejti az Északi sarkot és egy időgépet, melynek segítségével Mikulás meg tudja látogatni az összes otthont egy este leforgása alatt és így leszállíthatja a játékokat a gyerekeknek szerte a világon. Bernát manó arról álmodik, hogy egy szép napon csatlakozhat a Mikitech-hez, ám a sorsa egyelőre az, hogy a rénszarvasok istállóját takarítsa nap mint nap. Azonban minden év karácsony estéjén a Mikitech minden manónak esélyt ad arra, hogy bemutassa saját találmányát és így csatlakozzék a manók élcsapatához. Most pedig eljött Bernát manó ideje, ugyanis amikor gonosz Nevil rájön, hogy a Mikulás egy időgép segítségével utazik, megpróbálja megszerezni azt. Bernát mindenre elszántan próbálja menteni a karácsonyt és persze a Mikulást, de mentőakciója épp ellenkezőleg sül el, véletlen visszautazik az időbe...

 

A kis herceg

animációs film
december 5. 10.15 Tabán
december 5. 14.45 Puskin
december 6. 10.15 Tabán
december 6. 14.45 Puskin
A történet főhőse egy kislány, akit édesanyja nagy erőkkel készít fel a felnőtt életre, ám szigorú menetrend szerint zajló napjaikat megzavarja a furcsa, ám jólelkű szomszéd. A pilóta egy egészen különleges világot mutat meg kis barátjának, ahol bármi lehetséges. Egy világot, mellyel sok évvel ezelőtt a kis herceg ismertette meg őt.

 

A tenger dala

animációs film
december 5. 11.00 Tabán
december 6. 11.00 Tabán
A "selkie-k" a vízben fókaként, a szárazföldön emberként élnek. Bennek és Saoirse-nek, a fiatal testvérpárnak fel kell tárnia őseik varázslatos titkait, hogy hazataláljanak. A tenger dala varázslatos, vizuálisan gazdag kalandot kínál. A családi hagyományok és egymás segítése mellett állást foglaló film megmutatja, hogy mindenkiben rejtőzhet egy kis varázserő.

 

Micimackó

animációs film
december 5. 11.45 Puskin
A Walt Disney Animation Studios visszatér Micimackóval a Százholdas Pagonyba, így harmincöt év után újra széles vásznon láthatjuk a világ legismertebb medvéjét. A régi bájjal, szellemességgel és hóbortokkal fűszerezett teljesen új alkotás lehetőséget ad egy egészen különleges találkozásra a bölcselkedő "csacsi, öreg medvével" és barátaival, Tigrissel, Nyuszival, Malackával, Kangával, Zsebibabával és végül de nem utolsó sorban, Fülessel, aki megint elhagyta a farkát.

 

Tökmag és Gázolaj - Vakáció négy keréken

vígjáték
december 5. 11.00 Művész
december 6. 11.00 Művész
Daniel nehezen találja meg a közös hangot kortársaival, csakúgy, mint Théo. Úgy tűnik, ez a nyár is olyan unalmas lesz, mint a többi. Ám amikor Ők ketten megismerkednek, rögtön egymásra találnak. És kiderül, ez a nyár nagyon is más lesz, mint a többi. Eltervezik, hogy beutazzák Franciaországot, méghozzá egy guruló házzal.

Szólj hozzá