2016. ápr 27.

Mi ezeket nézzük az Artmozik éjszakáján #1

írta: Hanula Zsolt
Mi ezeket nézzük az Artmozik éjszakáján #1

Május 13-ig folyamatosan megosztjuk veletek, tőlünk ki milyen tervvel készül az Artmozik éjszakájára. Oszd meg te is velünk!

Kimaradt nekem A fiú és a szörnyeteg, amit jó volna pótolni a Művészben 18.45-től. Másfelől ezzel egyidőben a Toldiban Hetediksor-kvíz lesz, be ugyan már nem férnék játékosnak, mert tele van (meg eléggé szégyenben maradnék, amilyen erős mezőny szokott ott összejönni), de nézőként is szórakoztató szokott lenni. Szóval itt még vacillálok.

Akárhogy is, a puskinos magyar Oscar-díjasok és -jelöltek közül legalább a Mephistót tutira elkapom 20.30-tól, főleg, mert Gellért beszélget előtte Koltai Lajossal. (Ha jobban meggondolom, az előző sáv egyike sem ér véget eddigre, vagyis az animációt buktam és Cheese-ékkel melegítek.) Itt ugye 35-ösről mennek majd a magyar klasszikusok, akár ott is maradhatna az ember egész éjjel a Metropolis teremben, az is csodás éjszaka lenne. De fene tudja, mégis csak hozzátartozik az Artmozik éjszakájához, hogy egy-két-három helyre benézünk, addig is kiszellőzik az ember feje, míg sétál.

De ha már Puskin, akkor Pasolini éjjel 1-től, mert amúgy már nem vetítik a mozik. Viszont egyfelől egy vasárnap délutáni vetítésen is elaludtam rajta, másfelől majdnem biztos vagyok benne, hogy nem a film tehet róla. Legalább is nekem azóta feltett szándékom, hogy bepótolom, mert egy ilyen többrétű filmből, ha még ki is marad az embernek itt-ott tíz perc, akkor végképp követhetetlen, hol vagyunk éppen.

Hogy ezután is képes leszek-e nyitva tartani a szemem, az mondjuk nem annyira egyértelmű, de majd igyekszem. Ha hangosan horkolok, szóljatok rám. Hogy hol? Nos a hajnali előadások közül az Itt élő lelkek nagy része még, amely szűk, de lelkes (de akkor is szűk) közönséget érdekelt, magyarul már rég lekerült műsorról és mivel erről is lemaradtam pár hete, valószínűleg most megcélzom a Kino Caféban, ha át tudom vonszolni magam a 03.00-as kezdésre. Vagy vissza a Művészbe, és akkor Sicario 03.45-től? Na ezt még eldöntöm.

12715600_1585887455066117_2067313940638632748_n.jpg
Az Artmozik éjszakája teljes programja>>

Szólj hozzá

fesztivál artmozik éjszakája