2016. nov 03.

Válaszd a Facebookot!

írta: Hanula Zsolt
Válaszd a Facebookot!

Trainspotting 2. - itt a trailer, sír a hater

Kijött a Trainspotting 2. első teljes előzetese (korábban volt már egy teaser), fel_is_robbant_az_internet; megint le lehet írni, hogy minek folytatni azt, ami tökéletes – vagy lehet örülni, mert ez a pár snitt elég meggyőző. Kétségtelen, hogy magas labdát adott Danny Boyle a hatereknek, hiszen azokat a mondatokat citálta elő és update-elte, amelyek az elmúlt húsz évben nem egyszerűen szlogenné lettek, de beivódtak a beszédünkbe, s verssorok tömörségével foglalva össze a lázadás helyét abban a világban, ahol nincs is már miért lázadni.

Vagy mittudomén, lehet, hogy valami tök mást, lényeg, hogy mindenkinek jelent valamit az a kezdet, hogy „Válaszd az életet”.

Alapvetően kétféle reakcióval találkoztam reggel óta, a nagyobbik fele örül, mint majom a farkának, mert egy fiatalkori emlékünk éledt újjá és úgy tűnik, nagyon is releváns, működőképes folytatást kap. Az örök elégedetlenek és múltban ragadtak pedig megint rinyálnak a megszentségtelenített kedvencük felett – aminek egyébként cirka 14 éve létezik folytatása. Irvine Welsh 1993-as Trainspotting című könyve után 2002-ben jelentette meg annak sequeljét Pornó címmel. Ez még akkor is igaz, ha a film meglehetősen lazán kapcsolódik majd ez utóbbi regényhez.

A fan service valóban kétélű fegyvernek tűnt tehát, mégsem valószínű, hogy a világ helyrehozhatatlan károkat szenved tőle, ha tegyük fel mégis vacak film lesz a Trainspotting 2. De az első rész biztos nem lesz tőle utólag rosszabb.

Szólj hozzá