2017. sze 15.

6 néznivaló a 6. Szemrevalóról!

írta: artmozi
6 néznivaló a 6. Szemrevalóról!

Szeptember 21-én startol a jó szokás szerint a SZEMREVALÓ, az őszi filmszezon egyik fontos fesztiválja a Művészben. Aki szereti a német nyelvű filmeket, aki érdeklődik minden jó mozi iránt (és akkor talán lefedtük is a teljes artközönséget), ilyenkor jó sokat kap belőlük. Idén a 18 lesz a bűvös szám, amiből most hatot ajánlunk. Természetesen szubjektíve.

8093_1461478528434.jpg

 

Fritz Lang

A filmtörténet egyik legfontosabb rendezője épp első hangosfilmjét forgatja (amit egyébként szintén meg lehet nézni a Szemrevalón), de közben az igazi thriller is megtörténik vele. Anyaggyűjtés, fantázia és a harmincas évek miliője keveredik ebben a rendhagyó életrajzi darabban – aminek persze a képzelethez is elég sok köze lesz erős sejtésünk szerint.

(Előadások: szeptember 21., szeptember 25., az első vetítés után vendégünk a rendező!)

Freddy/Eddy

Aki nézte az új Twin Peakset, bizonyára beleszeretett a doppelgängerekbe, vagyis a fura hasonmásokba, akik elég sok bajt tudnak okozni az eredetijüknek, s a világnak is. Nos, itt is valami ilyesmiről van szó: főhősünk kitalált magának egy havert, aki pont úgy néz ki, mint ő, de persze sokban különböznek. Rémisztően sokban. Vagy mégsem?

(Előadások: szeptember 22., szeptember 27.)

 

A tegnap virágai

Szerelmesfilm, de nem éppen a romkomokra jellemző csavarral: szereplői holokauszt-kutatással foglalkoznak és kicsit sem hétköznapi figurák. A kritikák szerint remek párbeszédeket és izgalmas szitukat várhatunk a filmtől, igen izgalmas karakterekkel. Jöhet!

(Előadások: szeptember 24., szeptember 26., szeptember 27.)

 

Ideges idegenek

A menekülttéma provokatív, komikus tálalásban. Két beilleszkedett bécsi jóember úgy csinál, mintha balhés migráns lenne, be is kerülnek a tévébe egy reality-műsorba, de a tapasztalataik már nem lesznek annyira mókásak. Nekik. Nekünk bizonyára az lesz – és ha minden igaz, tanulságos is! Az első vetítésen vendégünk a rendező!

(Előadások: szeptember 29., szeptember 30.)

 

Dark Star – H.R. Giger világa

Elfogultságok jelentünk be: ezt a doksit remegve várjuk. Legalább olyan izgatottan, mint amennyire izgalomba jövünk, ha a vásznon közelít felénk Giger leghíresebb kreálmánya, az Alien-filmek savat nyáladzó szörnyetege. A svájci zseni élete legalább olyan különös volt, mint sajátos művészete. garantált élmény lesz mindkettőben elmerülni!

(Előadás: szeptember 26.)

 

Éjszakai műszak

Hányszor szerettünk volna mozizás közben beledumálni abba, hogyan alakul a történet! Nos, most itt a lehetőség: ennek a kriminek ugyanis mi alakítjuk a történetét, egy ingyen letölthető alkalmazás segítségével ugyanis a film játékideje alatt lehet majd szavazni, merre menjen a cselekmény tovább. Íme hát az első interaktív játékfilm – igencsak kíváncsiak vagyunk a hatásra!

(Előadás: szeptember 27., szeptember 30.)

 

Szólj hozzá

fesztivál művész mozi szemrevaló