2018. ápr 23.

Merülés az artmozikba!

írta: artmozi
Merülés az artmozikba!

Artmozik éjszakája 2018. május 11-én.

Május 11-én nem ajánlott nagy alvásra készülni, mert a Művészben, a Toldiban, a Puskinban, a Kino Caféban és a Tabánban is kora estétől másnap hajnalig mennek majd a filmek, vagyis, mint minden évben, most is 5 mozi között lehet rohangálni remek filmekért az Artmozik éjszakáján. Az alábbiakban néhány extra címet ajánlunk, amelyeket ott és akkor, minimum premier előtt lehet látni!

submergence_article-hero-1130x430.jpg

 

Sosem voltál itt

Talán elég csak annyit mondanunk, hogy ez egy Cannes-ból érkezett, rendhagyó bosszúfilm a szakállas Joaquin Phoenix főszereplésével, a Beszélnünk kell Kevinről rendezőjétől. Sokáig úgy volt, kikerüli a hazai mozikat, de végül csak másképp alakult – nálunk pedig már az országos bemutató előtt látható!

Vetítés: Toldi, 20:00; Művész, 0:35; Puskin, 2:30

 

Merülés a szerelembe

James McAvoy és Alicia Vikander távol egymástól (egyikük Afrikában, a másik Grönlandon), nehéz helyzetekben egymásra gondolnak. Romantika, Wim Wenders-módra, több mint egy hónappal premier előtt!

Vetítés: Művész, 18:00; Toldi, 22:00

 

Igaz történet alapján

És még egy legendás rendező, akinek új filmje van: Roman Polanski szenvedélyektől fűtött thrillerében Emmanuelle Seigner és Eva Green gabalyodik egymásba, de ehhez Vincent Pereznek és Dominique Pinon-nak is nyilván lesz egy-két szava. Naná, hogy premier előtt!

Vetítés: Toldi, 18:00; Művész, 22:30; Puskin, 0:45

 

A Ghost Story

A Titanic filmfesztivál után, s a DVD megjelenés előtt utoljára lehet vásznon megnézni David Lowery finoman szólva is különleges szellemes filmjét, amelyben Rooney Mara pitét eszik, s Casey Afflecket gyászolja – aki egy szál lepedőben kísért. Erre mondják, hogy nem semmi!

Vetítés: Művész, 2:20

 

Vissza a gyökerekhez

A gyökereknek itt persze kettős értelme van, de nem is csoda, hisz a francia Dany Boon új komédiájáról van szó, amelyet hazájában úgy zabáltak a népek, mint a krémest. Vagy a croissant. Vagy valami ilyesmit. Június 14-től forgalmazzák rendesen, de nálunk már ezen az éjszakán le lehet csekkolni, mennyire vicces.

Vetítés: Puskin, 18:15

 

Egy burka, egy nadrág

Ez is francia, ez is vígjáték, s ezen is premier előtt lehet nevetni. Egy fiatal párnak el kell játszania a lány bátyja előtt, hogy komolyan gondolják a vallást. Sokkal komolyabban, mint szeretnék. Aktuális téma, könnyed, de provokatív tálalásban.

Vetítés: Puskin, 22:45

 

Thelma és Louise

Ridley Scott feminista klasszikusa vásznon? Igen! Biztos jó sokan vannak, akik a kilencvenes években még nem tehették meg, hogy megnézzék moziban, nekik mindenképpen nagyon ajánljuk ezt a hibátlan alakításokkal teli, kultikus road movie-t – a többieket meg úgysem kell győzködni. Igen, ebben a filmben szexizik a nagyon fiatal Brad Pitt!

Vetítés: Kino Cafe, 20:15

 

Kutyaszorítóban

Quentin Tarantino gengszteres klasszikusa vásznon? Igen! A nevükben igen színes bűnözők pont ugyanolyan menők, mint a bemutató idején, a párbeszédek pont ugyanannyira tökösek – szóval Tarantino debütáló rendezésén nem fog a por. Hát hogy is fogna!

Vetítés: Művész, 3:25

AZ ARTMOZIK ÉJSZAKÁJÁRA KARSZALAG AZ ÖSSZES ARTMOZIBAN VÁSÁROLHATÓ! ÁRA: 3500 FT.

Szólj hozzá

fesztivál tarantino művész mozi toldi mozi puskin mozi tabán mozi artmozik éjszakája kino cafe mozi