2018. okt 29.

Dogman, Silvio – és a többiek

írta: artmozi
Dogman, Silvio – és a többiek

5 kedvencünk a 16. Olasz Filmfesztivál kínálatából

dogman.jpgAmi, mármint a fesztivál november 6-án indul. A Puskinban és a Tabánban lehet jóféle olasz filmeket nézni – olyanokat is, amiket máshol nem lehet látni!

Silvio és a többiek

A legnagyobb durranás persze Paolo Sorrentino új, a mester szokásához híven kicsit sem visszafogott és kicsit sem rövid – tehát nyugodtan mondhatjuk rá: epikus – alkotása, amit premier előtt vetítenek az olaszok. Jelen pillanatban kétségtelenül Sorrentino a nemzet legnagyobb rendezősztárja – kedvenc színésze meg kétségtelenül zseniálisan formázza meg Silviót, aki persze Berlusconi.

 A vetítés időpontja: november 6, 19:30, Puskin

 

Dogman

Matteo Garrone se kispályás ám, ő rendezte anno a Gomorra című maffiamozit – és olyan jól megrendezte, hogy aztán film alapjául szolgáló regényből még egy tévésorozathoz is kedvet kaptak Olaszországban, s bizony az is zseniálisra sikeredett. A Dogman se fáklyásmenetnek, hanem kőkemény bosszúfilmnek ígéri magát. S Matteo eléggé otthon van a drámai (és költői) keménykedésben.

A vetítés időpontja: november 9., 19:30

 

Én vagyok a vihar

Ez itt nem szuperhőstörténet – bár kedvünkre való lenne az is. Bár, ahogy vesszük: a Teljesen idegenekből és A Hely-ből is ismerős Marco Giallini pénzügyi ügyeskedőt játszik, aki lebukik, s kénytelen olyan emberekkel foglalkozni, akikkel eddig nem foglalkozott. A nagyon cinikus biszniszmen esete a nagyon szegényekkel. Ebből szerintünk bármi lehet – például egy jó film!

A vetítés időpontja: november 9., 19:30

 

A férfi, aki megvette a Holdat

Ahhoz már ugye nem is kell üzletembernek lenni, hogy a Holdon területet vásároljunk. E gondolatot duzzasztja tovább ez a vígjáték, amely a rendező, Paolo Zucca saját megjegyzése szerint humorában leginkább az Asterix-képregények nyomvonalán igyekszik szórakoztatni. Nem kicsit lettünk ettől felcsigázva!

November 10., 19:30, Puskin – Vendégünk a film rendezője!

 

Fiatalok és gyönyörűek leszünk!

Rendhagyó anya-fia történet egy nőről, aki valamikor sztár volt, de ma már nem az – és a fiáról, aki az anya szerint igencsak tehet arról, hogy ő már nem sztár. Csak nem annyira sikeres zenész. És nagyon különleges kapcsolat fűzi a fiához. De, ahogy az sokszor az ilyen történetekben lenni szokott, egy napon ebbe a fura egységbe „belerondít” egy harmadik fél. Aki alighanem sok izgalmasat tesz majd hozzá a filmhez is!

November 11., 16:00 Tabán, november 16., 19:30, Puskin

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Szólj hozzá

olasz fesztivál puskin mozi