2018. nov 16.

A rabbi lánya, Johnny Depp lánya – és még egy rabbi, aki Röhrig Géza

írta: artmozi
A rabbi lánya, Johnny Depp lánya – és még egy rabbi, aki Röhrig Géza

November 28-án immáron hetedszer indul a Puskinban és a Művészben a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál, babusgatós nevén a ZsiFi! Az alábbiakban 5 kedvencünket ajánljuk a meglehetősen változatos programból.porra_2.jpg

Az utolsó vacsora

Komoly visszhangot kapott német dráma, amely Hitler hatalomra jutásának előestéjén játszódik – úgyhogy innentől talán nem is kell magyarázni, miért is utolsó a címben az a vacsora. A második vetítés után, december 1-én vendégünk a rendező, Florian Frerichs!

Időpontok: November 30., Művész; december 1., Puskin

 

A rabbi meg a lánya

Az Oscar-díjas Egy fantasztikus nő rendezőjének nagyon érzelmes filmje két szerelmes nőről, akiket annak idején elválasztott a sors, s a vallásuk. Cure-dal ritkán szerepel a moziban ilyen kitüntetett helyen!

Időpontok: November 30., Puskin; december 1., Művész

 

Planetárium

Mi történik, ha Natalie Portman és Johnny Depp lánya, Lily-Rose Depp spiritisztaként aktívkodik a harmincas évek Párizsában? Hát, felfedezi őket egy filmproducer!

November 30., Puskin; december 1., december 2. Művész

 

Búvóhely

Újabb kérdés: mi történik, ha egy Moszad-ügynöknő és egy féltve őrzött libanoni informátor nem csak a kémfilmes alaphelyzet miatt kerülnek közel egymáshoz? Hát, több értelemben is zűrös helyzetbe keverednek!

December 1., december 2., Művész;

 

Porrá

A végére pedig egy igazán nagy dobás: Röhrig Géza egy igazán különös filmben Matthew Broderick társaságában kutatja a halál értelmét. Nem egészen, mint rabbi (de ezt nem tudtuk kihagyni cikkünk címében), hanem úgynevezett sliach cibur, vagyis előimádkozó.

Időpontok: November 30., Művész; December 2., Puskin

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Szólj hozzá

fesztivál művész mozi puskin mozi