2019. feb 07.

Bringás az oxigénsátorban, az első vietnámi-cseh rendőrnő és egy eltűnt kosáredző

írta: artmozi
Bringás az oxigénsátorban, az első vietnámi-cseh rendőrnő és egy eltűnt kosáredző

5 film a 6. Cseh Filmkarneválról

Friss filmek, vendégek, sör – ahogy azt megszoktuk és megszerettük. Február közepén ismét a cseheké a Toldi!miss_hanoi_01.jpg

Hétvégi ház eladó

A magyar tévében szép nézettséggel fut a Drága örökösök című tévésorozat, s Tomáš Pavlíček rendezésének alaphelyzete is kicsit hasonló talán, legalábbis a családi kavarodást tekintve mindenképp: adva van a címszereplő épület, amit a família el szeretne adni, de egyszer még, utoljára rendeznének ott egy összejövetelt. Amihez persze senkinek semmi kedve – ráadásul még a nagypapa is eltűnik az erdőben… A vetítés után vendégünk a rendező és a szlovákiai magyar színésznő, a világszerte egyre ismertebb Bárdos Judit!

Február 13., 19:30

 Domestik

Intim dráma egy kerékpárosról, aki egy komoly baleset után igyekszik visszatérni a profik közé – és annyira komolyan veszi a dolgot, hogy ahelyett, hogy gyermek után vágyódó feleségével foglalkozna, egy oxigénsátorban alszik a hálóban. Mondanunk sem kell, hogy ez micsoda feszültségekhez vezet. Inkább mutatjuk! A vetítés után vendégünk Adam Sedlák rendező, Jiří Konvalinka színész és Jakub Jíra producer!

Február 14., 19:30

 

Miss Hanoi

Cseh krimi, hangsúlyosan egzotikus szállal: gyilkosság történik a városban, s a megkeseredett nyomozónak muszáj segítséget kérnie, mert a helyi vietnámi közösségben egyedül aligha sikerülne nyomra bukkannia. Vietnámi származású kolléganőjével, ahogy az ilyen zsarufilmekben az szokás, fura párost alkotnak – és igen, ahogy az ilyen filmekben az szokás, a közös munka során egymást is alaposan megismerik! A vetítés után vendégünk Zdeněk Viktora rendező és producer és Ha Thanh Špetlíková színésznő!

 Február 15., 20:00

 Az elárult arany

Még a harmincas években eltűnik a kosárlabdaválogatott zsidó edzője, s ez az ügy, sok másik mellett, komoly kihatással lesz hőseink életére jóval a háború után is. Sport, szerelem, árulás – Az elárult aranyban van minden, ami érdekessé tehet egy európai sorsokról mesélő történelmi drámát, pláne egy olyat, amely a vasfüggöny szovjet oldaláról szól hangsúlyosabban!

Február 16., 20:30

 

A papa Volgája

Ez az autó egy családi rejtély nyomában robog. A Cseh Filmkarnevál zárófilmjének főhősei egy anya és a lánya, akik a férj és apa halála után erős bizonyítékot vélnek vélnek felfedezni egy gyermekrajzban arra vonatkozóan, hogy a férfinak volt egy eltitkolt fia. Úgyhogy bepattannak a kocsiba, s megpróbálják megtalálni a tesót!

Február 17., 20:30

A Cseh Filmkarnevál teljes programja itt található!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Szólj hozzá

fesztivál toldi mozi cseh filmkarneval