2019. máj 03.

Hős pilóták, klasszikus Polanski és ritka Wajda a 25. Lengyel Filmtavaszon

írta: artmozi
Hős pilóták, klasszikus Polanski és ritka Wajda a 25. Lengyel Filmtavaszon

Jubileumhoz ünnepélyes program dukál: hős pilótákkal, kultikus színészekkel és filmtörténeti alapművekkel is várunk mindenkit a Művészben!

 mv5bodzmztqzymetmdvhmi00njblltkxztqtote0yzyxndiznta5xkeyxkfqcgdeqxvynzczmtu0ndg_v1_sx1777_cr001777999_al.jpg303 Repülőszázad – Igaz történet

Idén lesz 80 éve, hogy kitört a második világháború. Ezért is aktuális ez a látványos történelmi eposz, amely egy bizonyos vadászrepülő-egységnek állít emléket. Annak, amely igen komoly részt vállalt abban, hogy németek ne tudják megszállni Angliát.

Vetítés: május 9., 18:30

 

Ártatlan varázslók

A Lengyel filmtavasz idén többek között egy világhírű zeneszerzőre, zenészre is emlékezik. Krzysztof Komeda olyan briliáns rendezők filmjéhez komponált, mint Roman Polanski, Andrzej Wajda.  Ebben az utóbbi mester rendezte, 1960-ban bemutatott, fura szerelmi történetben még Polanski is feltűnik!

Vetítés: május 9., 20:30

 

Kés a vízben

Szintén Komeda szerezte a zenéjét Polanski első nagyjátékfilmjének, amely rögvest elhozta neki a világhírt, a lengyeleknek pedig az első Oscar-jelölést a legjobb idegennyelvű film kategóriájában. A mostani budapesti vetítésen ráadásul ott lesz a film egyik szereplője, Zygmunt Malanowicz!

Vetítés: május 12., 19:00

 

Kutya-macska barátság

Családban létezni néha igen extrém műfaj. Pláne, ha művészcsaládról van szó. De ez a film azért is nagy élmény lesz nálunk, mert a vetítés után vendégünk lesz Olgierd Łukaszewicz, aki a magyar nagyközönségnek leginkább a Szexmisszió című kultuszfilmből lehet ismerős!

Vetítés: május 13., 19:00

 

Megkegyelmezés

A megrázó dráma két szülő története, akik a második világháború után szeretnék eltemetni fiúgyermeküket. A hazájában nagy visszhangot kiváltó alkotást elkíséri a Lengyel Filmtavaszra az egyik főszereplő, Grażyna Błęcka-Kolska.

Vetítés: május 15., 19:00

TELJES PROGRAM ITT

A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük!

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Szólj hozzá

fesztivál lengyel filmtavasz muvesz mozi