2019. máj 13.

Artmozik éjszakája

írta: artmozi
Artmozik éjszakája

untitled_shoot-3345.jpg

Péntekről szombatra virradó éjjel maratoni mozizást tervezünk! Egy 3.500 ft-os belépőért egész éjjel öt mozi valamennyi előadását látogathatjuk – illetve, ahányat bele tudunk préselni egy éjszakába.

Artmozik éjszakája - 2019. május 17. Művész, Puskin, Toldi, Tabán, Kino Cafe

A premier előtti vetítések közül kiválasztottunk ötöt, amit kifejezetten ajánlunk, majd röviden átvesszük az egyéb különleges programpontokat is.

A szavak ereje

Emlékeztek Sam Rileyra, mekkorát alakított a Joy Division énekeseként a Controlban? És hogy aztán ő formázta meg Jack Kerouac alteregóját az Úton filmadaptációjában? Fájdalmasan keveset láthattuk azóta idehaza moziban a srácot, pedig öröm volt nézni mindkét fenti filmben! Ezt a hiányt tompítja a most érkező A szavak ereje, amelyben eltűnt apját indul megkeresni, aztán belebotlik Bill Nighyba. De tényleg ő volna a fater?

Vetítés:

Toldi 02.00
Tabán 20.00

Fájdalom és dicsőség

Pedro Almodóvarral valami furcsa történik. Készített egy filmet, amely sokkal inkább önreflexív, mint eddig bármi, hiszen konkrétan egy hajlott korba érkezett filmrendező tekint vissza benne az életére, különösen az anyjával való kapcsolatára és persze a szerelmeire. Nem véletlenül hasonlították már látatlanban a filmet Fellini 8 és ½-jéhez. Hab a tortán, hogy a két főszereplő Antonio Banderas és Penélope Cruz!

Vetítés:

Puskin 20:45

Csillagok határán

Robert Pattinson és Juliette Binoche egészen furcsa helyzetbe keveredik egy űrhajón, ahová előbbit a halálbüntetését kiváltandó zárták be, hogy kísérletezzenek rajta. A kozmoszban keringve még az is megtörténhet, hogy a férfinak lánya születik az űrhajón. A meghökkentő sci-fi dráma rendezője Claire Denis.

Vetítés:

Művész 02:05
Toldi 20.00

 

A hűséges férfi

Sokunk egyik kedvence Louis Garrel, mindig öröm, ha nem kell kivárni egy újabb francia filmfesztivált, hogy láthassuk a moziban. A film felütése tipikusan francia: a férfi szerelmes a nőbe, aki teherbe esik, csakhogy nem tőle. Szakítanak, telnek az évek, a nő új pasija időközben meghalt, ő pedig rájött, hogy mégis főhősünket szereti. Aki azonban már másért eped. Eddig nem nehéz követni, ám az igazi dráma eztán következik. Előre csorog a könnyünk.

Vetítés:

Puskin 01:15
Toldi 00:15

 

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

Újabb kés a filmcímeket krétával táblára felvivő mozis kollégák szívébe. Emellett egy rendhagyó portré a huszadik század egyik legfélelmetesebb sorozatgyilkosáról, Ted Bundyról. Főszerepben az a Zac Efron, aki minimális lépéshátrányban van csak a fent már említett Robert Pattinson mögött azon az úton, hogy tiniszépfiúi szerepei után a komolyan vett filmművészet rajongói is elismerjék képességeit. Az Átkozottul… pedig egy igen lényeges lépcsőfok ebben.

Vetítés:

Művész 23:40
Puskin 03:00
Toldi 01:45

 

És mi lesz még?

Távirati stílusban: a legkeményebbek hajnal 3:15-től nézik a Sóhajokat; még egyszer utoljára vásznon a Nicolas Cage féle Joe; a hazai könnyűzene a Balaton Method és a Pécsi szál kockáin képviselteti magát; nincs éjszakai fesztivál Gaspar Noe Eksztázisa nélkül; a politikai aktivista rapper Bootsy Riley első rendezése – egy sci-fi vígjáték! –, a Sorry To Bother You eredeti nyelven, felirat nélkül; a Kino nagytermében csupa hazai alkotás köztük egymás után a VAN… és a Rossz versek; A ház, amit Jack épített pedig egyszerűen azért, mert olyan szép.

A teljes programot itt tudod megnézni>>

Belépő karszalagok egységesen 3.500 ft-ért kaphatók a részt vevő mozik pénztáraiban. (Kivéve a Kino Cafe mozit, ami péntekig zárva, de a moziéjszakára már kinyit.)

***

Iratkozz fel az Artmozi hírlevélre!

Szólj hozzá

artmozik éjszakája