2019. nov 04.

5 tuti film a 17. Olasz Filmfesztiválról!

írta: artmozi
5 tuti film a 17. Olasz Filmfesztiválról!

Puskin, Tabán. November 6. és 16. között. 14 film. Mindegyik szuper lesz – de mi most azért kiemelünk néhányat – különös tekintettel azokra az alkotásokra, melyekkel érkezik vendég is!forever_you_5.jpg

 

A fehér közök törvénye

Beteg lesz egy tudós. Minden bizonnyal elveszti majd az emlékezetét. Mit lehet tenni ilyenkor? Mármint mi történik az emberben, belül? Felkavaró gondolatok, mozgóképen – Giorgio Pressburger azonos című elbeszélése nyomán. A vetítés után a rendezővel, Marco Caputóval beszélgethetünk.

November 7., csütörtök, Puskin

Időtlen szerelem

Nagyszabású nosztalgia-musical, hatalmas olasz, s egyben persze nagyon-nagyon romantikus slágerekkel. Kell ennél több? Aligha. De azért azt még hozzátennénk, hogy filmjét elkíséri hozzánk a direktor, Marco Danieli!

November 8., péntek, Puskin

 Napsugár

Friss fesztiválkedvenc, amelyben két igen nehéz sorsú fiatal kapaszkodik egymásba. Különösen izgalmas, hogy november 9-i előadást követően személyesen is találkozhatunk a film férfi főszereplőjével, Claudio Segaluscio-val!

November 9., Puskin, November 14., Tabán

 Anyaság

Hogar szokatlan hely: fiatalon anyává vált kamaszlányok élnek együtt szüzességi fogadalmat tett apácákkal, akik szigorú szabályok mellett, de keresztény szeretettel fogadják be őket. Lesz miről beszélgetni a Paola nővért alakító Lidiya Libermannal!

November 10., Puskin

 Ragadozók

Természetesen bűnfilm is lesz a fesztiválon, nem is csak egy – hiszen az olasz moziról beszélünk! A Gomorra híresen bátor (vakmerő!) írójának újabb könyvéből készült nyers gengsztermoziban kamaszok merülnek alá a nápolyi pokolban.

November 12., kedd, Puskin

 

A 17. Olasz Filmfesztivál teljes programja és jegyvásárlás: ITT

IRATKOZZ FEL AZ ARTMOZI HÍRLEVÉLRE!

Szólj hozzá

olasz filmfesztivál puskin mozi tabán mozi