2020. feb 03.

Kortárs finnek, moikka!

írta: artmozi
Kortárs finnek, moikka!

Február 5-től 9-ig kilencedik alkalommal lehet finn filmeket nézni fesztiválszerűen, méghozzá nyolc darabot – plusz egy rövidfilm-válogatást. A helyszín a Toldi, a rendezvény hivatalos neve (csak hogy még leírhassunk két f betűt, mert jó érzés): Finn filmnapok. Mindegyik vetítést ajánljuk, de mi már most a hétvégére gondolunk.mv5bzdywndbimmmtogqyzi00zmnmltk0nmutzjq2y2m0mtvjymnjxkeyxkfqcgdeqxvyody4otq0ma_v1_sy1000_cr0_0_1500_1000_al.jpg

Maria's Paradise

Szektás-kosztümös dráma, igaz történet alapján. A címadó Maria, meg az ő paradicsoma nem feltétlenül hozza el a megváltást a másik főszereplő számára – de az biztos, hogy a tanulságok súlyosak lesznek.

Február 7., 21:00

Molenbeek istenei

A szívhez szóló dokumentumfilm helyszíne: Brüsszel, a Molenbeek-negyed. A főszereplő két kisfiú, Aatos és Amine, akik a maguk őszinte, bájos módján ismerkednek vallással, egymással, meg az egyre furább, veszélyesebb világgal.

Február 8., 17:00

The Human Part

Ez is megtörténhet a valóságban: hősünknek nem mennek jól a dolgai, de ő ezt nem kötné a család orrára, inkább vezérigazgatónak hazudja magát. Nem érdemes arra fogadni, hogy sokáig sikerül neki titokban tartani az igazságot. A finnek nagyon tudnak finnes humorú vígjátékokat csinálni.

Február 8., 18:45

 

Dogs Don’t Wear Pants

Haladóknak ajánlott újrakezdésfilm egy férfiről, akinek a felesége évekkel ezelőtt megfulladt, ő pedig egy domina szó szerint fojtogató segítségével igyekszik ismét visszatalálni… Minden bizonnyal az életbe.

Február 8., 20:45

 

Stupid young heart

A Finn filmnapok záródarabja egy coming of age sztori két tinédzserről, s a túl korán jött szülői felelősségről. Ráadásul Kiira és Lenni környezetét rasszista indulatok is fenyegetik…

Február 9., 20:00

A Finn filmnapok teljes programja és jegyvásárlás: ITT

IRATKOZZ FEL AZ ARTMOZI HÍRLEVÉLRE!

 

 

Szólj hozzá

finn filmfesztivál toldi mozi