2020. máj 06.

Sokszínű észtek, évfordulós indiaiak és lángoló franciák

írta: artmozi
Sokszínű észtek, évfordulós indiaiak és lángoló franciák

Most debütál mozipótló kezdeményezésünk, a Budapesti Távmozi első filmfesztiválja – és másféle különleges vetítésünk is lesz. Többek között egy Oscar-díjra jelölt, kőkemény gettófilm is, amit tilos kihagyni!324574_1583316162_4204.jpg

ÉSZT HÉT

5 vetítés Észtországból. A moziban elmaradt, most bepótoljuk. Sokféle műfaj képviselteti magát, lesznek virtuális közönségtalálkozók, a gyerekek két produkciót is kapnak, valamint észt animációs válogatás is műsorral kerül. És egy dráma, kettő darab nagyon erős alakítással:

 Vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

ŐRÁ GONDOLOK

Most lesz az indiai polihisztor, Rabindranáth Tagore születésének 100. évfordulója, s e jeles évforduló alkalmából extra vetítést tartunk. Az Őrá gondolok Rabindranath Tagore és az argentin írónő, Victoria Ocampo kapcsolatát mutatja be. A Magyarországon kevéssé ismert irodalmár korának egyik legkiemelkedőbb dél-amerikai nőalakja volt.

 A vetítés időpontja és jegyvásárlás itt.

 NYOMORULTAK

A gyors mozibezárások egyik nagy vesztese volt Ladj Ly brutálisan harcos-karcos-hatásos, felkavaróan őszinte párizsi gettófilmje, amelyet nem véletlenül emlegetnek egy lapon az olyan témába vágó klasszikusokkal, mint A gyűlölet, vagy az Isten városa. De most a Távmoziban megkapja a magáét, azaz kvázi online premierjét!

Vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

PORTRÉ A LÁNGOLÓ FIATAL LÁNYRÓL

Sokak szerint kicsit igazságtalan is volt, hogy a franciák nem ezt a gyönyörű, csendes filmet, hanem a dühös Nyomorultakat nevezték Oscarra. Pedig csak az történt, hogy választani kellett két egészen kiváló alkotás közül. Céline Sciamma nagyon megmutatja, mi is az a reménytelen szerelem.

Vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

BOLDOG IDŐK

Időutazás a jelenben, profi filmes tévéstábbal. Nagyon szerették nézőink ezt a keserédes vígjátékot, amelyben Daniel Auteuil akkorát játszik, hogy szinte leesik róla a bajusz. De nem tud leesni, mert az állítólag igazi volt. Mint ahogy Auteuil is igazi zseni.

 Vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

 És még nagyon sok film van ott, ahonnan ezek jönnek! Katt a teljes heti műsorért!

 

IRATKOZZ FEL AZ ARTMOZI HÍRLEVÉLRE!

Szólj hozzá

oscar francia cannes corvin mozi toldi mozi puskin mozi tabán mozi muvesz mozi kino cafe mozi tavmozi esztek