2020. máj 13.

Woody Allen, A Legyek ura Latin-Amerikából – és egy remekmű, szerzővel

írta: artmozi
Woody Allen, A Legyek ura Latin-Amerikából – és egy remekmű, szerzővel

Na meg a virág, amely boldogságot ígér! A Távmozi új műsorhetén is lesz mit nézni!monos-1.jpg

WOODY ALLEN-FILMEK

Tényleg be kell mutatni ezt a szemüvegest? Ugye, nem? 5 film – az első 1999-es, az utolsó 2017-es. Van köztük vígjáték, nosztalgikus vallomás, s kőkemény, oroszosan szigorú dráma is. Tessék választani! Vagy minden este visszatérni hozzá!97443254_2623708704565827_2535810998648963072_o.jpg

Vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

LÓTOLVAJOK

Per Petterson rendhagyó családregényéből Az eltűnés sorrendjében direktora készített nagyon szélesvásznú melodrámát – merthogy hiába szerepel most is Stellan Skarsgård, erre a filmre sokkal inkább a nagy érzelmek, mint a bizarr humor jellemző. De szeretjük azt is...

 A vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

MONOS

Néhány felfegyverezett fiatal egy fejőstehénre és egy túszra vigyáz, valahol a hegyekben. De a katonás rend hamar megbomlik, s kitör a káosz. Kolumbiai-argentin-holland-német-svéd-uruguayi fesztiválsiker. Nem a jó kedvet csinálja, hanem alaposan meggyomroz és elgondolkodtat.

 Vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

 MŰ SZERZŐ NÉLKÜL

Florian Henckel von Donnersmarck kapott egy Oscart A mások életéért, aztán Hollywoodban lukra futott. Hosszabb szünetett tartott, hazatért Németországba, s leforgatta ezt az epikus, egyszerre szentimentális és felkavaró, epikus, kvázi életrajzi filmet, amely – bár ő nem örült neki – bőségesen merít a kortárs képzőművész-szupersztár, Gerhard Richter életéből.

Vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

A BOLDOGSÁGVIRÁG

Mi legyen a büntetése azoknak, akik mindenféle tiltás ellenére olyan virágot nemesítenek, amely illatával egyfajat boldogsághormonokat termel? Nos, ez derül ki ebből az egészen különös filmből, amelynek főszereplője, Emily Beecham hipnotikus játéka Cannes zsűrijét is meggyőzte arról, hogy neki kell adniuk a legjobb női főszereplőnek járó díjat.

Vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

És még nagyon sok film van ott, ahonnan ezek jönnek! Katt a teljes heti műsorért!

IRATKOZZ FEL AZ ARTMOZI HÍRLEVÉLRE!

Szólj hozzá