2020. jún 02.

Trianon, távszínház és Apokalipszis, most!

írta: artmozi
Trianon, távszínház és Apokalipszis, most!

Június 4-én ingyenes filmekkel és onnantól különleges színházi élménnyel is szolgál a Távmozi. És az új műsorhét többi napján se hagyunk unatkozni!348.jpg

TRIANON100

A Távmoziban most látható filmek válogatásakor nem voltunk könnyű helyzetben, hisz Trianon traumájának feldolgozatlanságát az is jelzi, hogy igen kevés igazán értékes mozgókép készült a témáról – a magyar játékfilm még nem találta meg azt a konkrét történetet, amelyen keresztül hitelesen és érzelemgazdagon beszélhetne erről az érzékeny témáról.

Vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

 

A MADÁCH SZÍNHÁZ A TÁVMOZIBAN

Célunk a világon elsőként az online térben létrehozni az élő színházi előadás izgalmát, valóságos színházi élményt adni, ami a szemünk előtt születik meg, hiszen minden megteremtett színházi pillanatban jelen van az a gondolat, hogy az egyszeri és megismételhetetlen. Az előadás-sorozat különlegessége, hogy valós időben kerül sugárzásra, csak akkor tekinthető meg, később nem visszanézhető.”

A kezdeményezésről a Távmozi híradója is beszámolt: 

 A közvetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

 

KÜLÖNLEGES ÉLETEK

Az Életrevalók rendezőinek egyszerre realista, s rendkívül érzelmes, nagyon szép filmje néhány igazán elszánt szociális munkásról, akik arra tették fel az életüket, hogy az autista embereknek könnyebbek legyenek a mindennapok.

Vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

 

APOKALIPSZIS MOST – A VÉGSŐ VÁGÁS

Azt mondja Coppola, hogy többször már biztosan nem jelentkezik újabb verzióval. Azt persze nem tudjuk, hogy meggondolja-e magát később, de az biztos, hogy ez még mindig minden idők egyik legzseniálisabb, legfelkavaróbb filmje!

 Vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

 

A HŐLÉGBALLON

Mintha Spielberg rendezett volna egy igazán drámai, nagyon szórakoztató filmet egy kelet-német igaz történetből. Bő két óra tömény izgulás – az utóbbi évek egyik igazságtalanul keveset emlegetett európai filmjében.

Vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

 

És még sok film van ott, ahonnan ezek jönnek! Katt a teljes heti műsorért!

 

IRATKOZZ FEL AZ ARTMOZI HÍRLEVÉLRE!

Szólj hozzá