2020. jún 10.

Oscarra jelölt álpap és a magyar kísérletezők nem is annyira diszkrét bája

írta: artmozi
Oscarra jelölt álpap és a magyar kísérletezők nem is annyira diszkrét bája

Újdonságok a Távmoziban! A lengyelek mostanában szinte évente kapnak Oscar-jelölést. E műsorhéten többször is meg lehet nézni online premier előtt azt a filmet, amivel ezt legutóbb kiérdemelték. És a hétvégén támadnak Buharovék!masik_ember_iranti_feltes_diadala_003.jpg

CORPUS CHRISTI

Erős és okos történet egy javítóból szabadult srácról, akit véletlenül papnak néznek – és mivel szeretne változtatni a sorsán, belemegy a veszélyes szerepjátékba. Jól jegyezzük meg a főszereplő nevét: Bartosz Bielenia. De úgyse kell ezt külön kérni senkitől, aki megnézi ezt a teljesen megérdemelten aranyszoborra nominált produkciót.

 Vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

40 LABOR, BUHAROV FILMEK HÉTVÉGÉJE

Filmesnek lenni sokszor baromi nehéz. Pláne, ha a filmes olyan szabad és kompromisszumoktól mentes látomásokat forgat, mint Buharovék. Aki látott már tőlük valamit, pontosan tudja, miért kiemelten fontos, hogy ők léteznek és alkotnak. Most hétvégén az egész életműre be lehet fizetni a Távmoziban, vasárnap pedig egy Zoom-beszélgetésben is részt vehetünk – és aki jegyet vásárol, a fiúk új, Melegvizek országa című filmjének befejezését támogatja!

Vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

FELDMÁR FILMKLUB: AZ ANGYAL

Argentin-spanyol bűnfilm, igaz történet, igaz élettörténet alapján. A külső csalóka, a külső mindenkit becsaphat, a külsővel vissza lehet élni. De ilyenkor ki csap be kit? A vetítés után bizonyosan erről is lehet majd beszélgetni a Feldmár Intézet munkatársaival és meghívott vendégeivel.

Vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

 A FÖLD SÓJA

Rendkívül különleges „fotófilm” Wim Wenders és Juliano Ribeiro Salgado rendezésében, Sebastião Salgado életművéről. Kényelmetlen témák, fantasztikus képek – igen karakteres művészek tolmácsolásában. Jókedvünk nem lesz tőle, de nem is ez a célja a filmnek. Sőt.

Vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

A MESSZI ÉSZAK

Aki pedig animációt szeretne nézni a Távmoziban, annak itt van ez a csodás francia-dán műremek, amely legalább annyira ajánlható felnőttnek, mint gyereknek – sőt, az a legjobb, ha Szása 19. századi kalandjait együtt nézi kisebb és nagyobb. Úgy lehet igazán felejthetetlen az élmény!

Vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

És még sok film van ott, ahonnan ezek jönnek! Katt a teljes heti műsorért!

IRATKOZZ FEL AZ ARTMOZI HÍRLEVÉLRE!

Szólj hozzá