2020. júl 08.

5 magyar film, amit újranézhetsz az artmozikban

írta: artmozi
5 magyar film, amit újranézhetsz az artmozikban

Mert a Vissza a moziba kampány keretén belül a július a magyar filmeké! Olyanoké, melyeket már alig látni vásznon – meg olyanoké is, melyeket a vírus előtt se nagyon lehetett.44-copy_exact1980w.jpg

BÉKEIDŐ

Hajdu Szabolcs legújabb, igencsak társadalomkritikus filmjét is megoldotta okosba’ és ügyesbe, partizánba’. Ráadásul a premiert is a járványhelyzet kellős közepén tartották, az interneten – volt is egy emlékezetes távmozis vetítés és beszélgetés belőle és róla. Most viszont ott is meg lehet nézni, ahova készítették: a mozikban!

Vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

BRAZILOK

Szívhez szóló, kesernyés vígjáték cigánygyerekről, akik a falu hatalmasai ellen rúgják a bőrt… – lehet egy ilyen sztoriból itthon sikerfilmet csinálni? M. Kiss Csabának és Rohonyi Gábornak sikerült. A kellőképpen őszinte, de azért nagyon is meseszerű mozit sokan látták annak idején – és biztos vannak, akik most is szívesen drukkolnak a srácoknak!

Vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

 A VISZKIS

Ambrus Attila történetéből viszont már nagyon akartak filmet forgatni – volt idő, amikor arról is szó volt, hogy őfelsége Johnny Depp alakítja majd a címszerepet. De aztán magyar film lett a vége, méghozzá egy olyan, amely kedvéért Antal Nimród hazajött Hollywoodból rendezni. És milyen jól tette! Mert milyen jól sikerült!

Vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

AZ ÁLLAMPOLGÁR

Vranik Roland érzékeny témához nyúlt, biztos kézzel. Főhőse nem csak szerepe szerint nagyszerű ember, hanem a valóságban is: Dr. Cake-Baly Marcelo nem csak kiváló villamosvezető, de e sokszorosan díjnyertes mozi tanúsága szerint remek színész is.

Vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

 LAJKÓ – CIGÁNY AZ ŰRBEN

Mi lett volna, ha az első magyar egy cigány fiú lett volna? Valami ilyesmi. Felszabadult szatíra felszabadult színészekkel és elszabadult poénokkal. Kicsit szomorú, nagyon vicces és a miénk!

Vetítések időpontjai és jegyvásárlás itt.

 

És még sok film van ott, ahonnan ezek jönnek! Katt a teljes műsorért!1920x1080_visszaamoziba.jpg

 

IRATKOZZ FEL AZ ARTMOZI HÍRLEVÉLRE!

Szólj hozzá