2020. aug 07.

Premier előtti filmek az Artmozik Éjszakáján, 1.

írta: artmozi
Premier előtti filmek az Artmozik Éjszakáján, 1.

Tudjátok: 1 karszalag, 5 artmozi. Művész, Toldi, Puskin, Tabán és Kino Cafe. Augusztus 28. Holnap hajnalig. Lesz minden – például annyira sok premier előtti vetítés is, hogy… Hogy legalább kettő blogposztot is írunk róluk. Íme, az első rész. Ezeket a nagyon új filmeket lehet megnézni a Művész moziban.

screen_shot_2020_07_14_at_9_56_41_am.jpg

PALM SPRINGS

Az Idétlen időkig alapkoncepciója, sokadszor? Igen, de az eredeti film óta egyszer sem éltek az ötlettel ennyire kreatívan, viccesen – és igen, fiatalosan. Isten áldja a Mozinetet, hogy behozza moziba. Odakint csak a streaminget bámulva lehetett rajta röhögni.

 BRIDGET NAPLÓJA

Ez nem az a Bridget. Egy másik. Egy amerikai. Aki többek között bébiszitterként szeretne boldogulni. A kislány cuki, de nehéz eset. Bridget kivan, de sokat ad neki a dolog. Mindenkinek sokat ad. Van egy olyan érzésünk, hogy a nézőnek is.

 FORTUNA ISTENNŐ

Ferzan Özpetek új filmje. Kell még valamit mondani? Jó, mondunk. A kilencvenes és a kétezres évek egyik nagy artmozi-kedvence ezúttal vígjátékosabb hangvételben gondolkodott – de a történet központjában tőle nem meglepően egy meleg pár kapcsolata tartózkodik. No meg mások is.

 TISZT ÉS KÉM – A DREYFUS-ÜGY

Roman Polanski új filmje. Kell még valamit mondani? Jó, mondunk. Az idén 86 éves mester magánemberként és közéleti szereplőként ugye nem szűnt meg ellentmondásosnak lenni, s eléggé érdekes, hogy pont ebből a legendás sztoriból forgatott, na de ami a lényeg: ennyi idősen is nagyon, nagyon, nagyon ért a filmcsináláshoz!

ÍGÉREM, HOGY VISSZATÉREK

Régen várt űrhajós film Eva Greennel a szkafanderben. Vagy hát pont az a kérdés, hogy szkafander vagy nem szkafander, vagy ha szkafander, akkor addig mi lesz az anyai küldetéssel – mármint az űrhajós nő kislányával?

 NOTTHING HILL-I CUKRÁSZDA

Cuki cukiság egy cukrászdáról, csupa-csupa édeskedves szigetországi színésszel. Valószínűleg sok rajta a máz, de úgyis szoktunk éjszaka titokban nassolni, nem igaz? Biztos igaz.

AZ ÖSSZES MOZIBA ÉRVÉNYES KARSZALAG 3500 FORINTÉRT CSERÉBE MÁR KAPHATÓ A JEGYPÉNZTÁRAKBAN. A TELJES PROGRAMÉRT KATT IDE!

IRATKOZZ FEL AZ ARTMOZI HÍRLEVÉLRE!

 

Szólj hozzá