artmozi

Művész, Puskin, Toldi, Tabán, Kino cafe. Ezek mind mozik.

2020. feb 03.

Kortárs finnek, moikka!

írta: artmozi
Kortárs finnek, moikka!

Február 5-től 9-ig kilencedik alkalommal lehet finn filmeket nézni fesztiválszerűen, méghozzá nyolc darabot – plusz egy rövidfilm-válogatást. A helyszín a Toldi , a rendezvény hivatalos neve (csak hogy még leírhassunk két f betűt, mert jó érzés): Finn filmnapok. Mindegyik vetítést ajánljuk, de mi már most a hétvégére gondolunk. mv5bzdywndbimmmtogqyzi00zmnmltk0nmutzjq2y2m0mtvjymnjxkeyxkfqcgdeqxvyody4otq0ma_v1_sy1000_cr0_0_1500_1000_al.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

finn filmfesztivál toldi mozi

2019. júl 31.

Egy magyar lány is megy a Velencei Filmfesztiválra

írta: artmozi
Egy magyar lány is megy a Velencei Filmfesztiválra

Járai Anna az Europa Cinemas fiatalokat célzó programján vehet részt

- What does Europe mean to you? 3 values.
- Acceptance, diversity, open-mindedness.

Nagy büszkeséggel mutatjuk be Járai Anná t, akit az Europa Cinemas beválasztott azon 28 európai fiatal mozirajongó közé, akik részt vehetnek az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.

jarai_anna_budapest_velence.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

fesztivál europa cinemas

2019. máj 13.

Artmozik éjszakája

írta: artmozi
Artmozik éjszakája

untitled_shoot-3345.jpg

Péntekről szombatra virradó éjjel maratoni mozizást tervezünk! Egy 3.500 ft-os belépőért egész éjjel öt mozi valamennyi előadását látogathatjuk – illetve, ahányat bele tudunk préselni egy éjszakába.

Artmozik éjszakája - 2019. május 17. Művész, Puskin, Toldi, Tabán, Kino Cafe

...

Tovább Szólj hozzá

artmozik éjszakája

2019. máj 03.

Hős pilóták, klasszikus Polanski és ritka Wajda a 25. Lengyel Filmtavaszon

írta: artmozi
Hős pilóták, klasszikus Polanski és ritka Wajda a 25. Lengyel Filmtavaszon

Jubileumhoz ünnepélyes program dukál: hős pilótákkal, kultikus színészekkel és filmtörténeti alapművekkel is várunk mindenkit a Művészben!

  mv5bodzmztqzymetmdvhmi00njblltkxztqtote0yzyxndiznta5xkeyxkfqcgdeqxvynzczmtu0ndg_v1_sx1777_cr001777999_al.jpg303 Repülőszázad – Igaz történet

Idén lesz 80 éve, hogy kitört a második világháború. Ezért is aktuális ez a látványos történelmi eposz, amely egy bizonyos vadászrepülő-egységnek állít emléket. Annak, amely igen komoly részt vállalt abban, hogy németek ne tudják megszállni Angliát.

Vetítés: május 9., 18:30

 

Ártatlan varázslók

A Lengyel filmtavasz idén többek között egy világhírű zeneszerzőre, zenészre is emlékezik. Krzysztof Komeda olyan briliáns rendezők filmjéhez komponált, mint Roman Polanski, Andrzej Wajda.  Ebben az utóbbi mester rendezte, 1960-ban ...

Tovább Szólj hozzá

fesztivál lengyel filmtavasz muvesz mozi

2019. ápr 09.

Vár rád a Velencei Filmfesztivál!

írta: artmozi
Vár rád a Velencei Filmfesztivál!

Filmrajongó vagy? Szereted megosztani a filmnézés örömét másokkal? Mindig is arról álmodtál, hogy eljutsz a Velencei Filmfesztiválra? Eljött a te időd! A 28 Times Cinema valóra váltja az álmod!

28-times-cinema-logo.jpg

28 Times Cinema 28 fiatal európai filmrajongót invitál, hogy részt vegyen a 2019-es Velencei Filmfesztiválon. A pályázat keretében a 28 EU-s tagországból egy-egy fiatal elutazhat augusztus végén két hétre a Velencei Filmfesztiválra, ahol filmeket zsűriznek majd, beszélgetéseken és közönségtalálkozókon vesznek részt, elmondják vagy épp blogon megírják véleményüket. Közös szervezésben az Európai Parlament LUX Prize-ával és a Giornate degli Autori-val, a 28 Times Cinema, 2010 óta minden évben megrendezésre kerül. A Budapest Film Zrt. pedig a magyarországi jelentkezés lebonyolításában segédkezik.

logos_3_partners.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

fesztivál

2019. feb 07.

Bringás az oxigénsátorban, az első vietnámi-cseh rendőrnő és egy eltűnt kosáredző

írta: artmozi
Bringás az oxigénsátorban, az első vietnámi-cseh rendőrnő és egy eltűnt kosáredző

5 film a 6. Cseh Filmkarneválról

Friss filmek, vendégek, sör – ahogy azt megszoktuk és megszerettük. Február közepén ismét a cseheké a Toldi! miss_hanoi_01.jpg

Hétvégi ház eladó

A magyar tévében szép nézettséggel fut a Drága örökösök című tévésorozat, s Tomáš Pavlíček rendezésének alaphelyzete is kicsit hasonló talán, legalábbis a családi kavarodást tekintve mindenképp: adva van a címszereplő épület, amit a família el szeretne adni, de egyszer még, utoljára rendeznének ott egy összejövetelt. Amihez persze senkinek semmi kedve – ráadásul még a nagypapa is eltűnik az erdőben… A vetítés után vendégünk a rendező és a szlovákiai magyar színésznő, a világszerte egyre ismertebb Bárdos Judit!

Február 13., 19:30

  Domestik

Intim dráma egy ...

Tovább Szólj hozzá

fesztivál toldi mozi cseh filmkarneval

2018. okt 29.

Dogman, Silvio – és a többiek

írta: artmozi
Dogman, Silvio – és a többiek

5 kedvencünk a 16. Olasz Filmfesztivál kínálatából

dogman.jpgAmi, mármint a fesztivál november 6-án indul. A Puskinban és a Tabánban lehet jóféle olasz filmeket nézni – olyanokat is, amiket máshol nem lehet látni!

Silvio és a többiek

A legnagyobb durranás persze Paolo Sorrentino új, a mester szokásához híven kicsit sem visszafogott és kicsit sem rövid – tehát nyugodtan mondhatjuk rá: epikus – alkotása, amit premier előtt vetítenek az olaszok. Jelen pillanatban kétségtelenül Sorrentino a nemzet legnagyobb rendezősztárja – kedvenc színésze meg kétségtelenül zseniálisan formázza meg Silviót, aki persze Berlusconi.

 A vetítés időpontja: november 6, 19:30, Puskin

 

Dogman

Matteo Garrone se kispályás ám, ő rendezte anno a Gomorra című maffiamozit – és olyan jól megrendezte, ...

Tovább Szólj hozzá

olasz fesztivál puskin mozi

2018. okt 18.

Mit miért nézzünk a Mozinet filmnapokon?

írta: artmozi
Mit miért nézzünk a Mozinet filmnapokon?

2018. október 20-23. Puskin mozi

Az idei fesztivál tematikája az Oscar-díj, vagyis korábban díjazott, esetleg jövőre is esélyes alkotók új filmjei érkeznek, némelyik jóval-jóval a hivatalos magyarországi premiert megelőzően! Számos kísérőprogram is lesz, közönségtalálkozók, koncertek, ezért az alábbiakban linkeltem minden egyes vonatkozó Facebook-eseményt is, ha valamelyikről többet is szeretnétek tudni.

24_loro-2_toni-servillo_03864_photo-by-gianni-fiorito.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

oscar magyar fesztivál puskin mozi paolo sorrentino mozinet filmnapok saul fia

2018. jún 06.

A Robert Redford örökség

írta: artmozi
A Robert Redford örökség

1200px-robert_redford_cropped.jpg

Robert Redford, az Oscar-díjas amerikai színész, filmrendező és filmproducer legújabb filmje, a The Old Man and the Gun kapcsán kijelentette, hogy lezárja színészi karrierjét, és ezek után nem látjuk majd újra felbukkanni őt a mozivásznon. Összeválogattuk a színészveterán klasszikus és kevésbé idős filmjeit egyaránt, amiket érdemes megnézni.

...

Tovább Szólj hozzá

robert redford Az elnök emberei A nagy balhé Minden odavan Butch Cassidy és a Sundance kölyök Mezítláb a parkban The Discovery Gyávák és hősök A suttogó A Keselyű három napja Milyen hosszú az éjszaka

2018. máj 18.

Premier előtti filmtermés a művészmozikban

írta: artmozi
Premier előtti filmtermés a művészmozikban

Csupa érdekes filmmel és különleges vendéggel fognak megtelni a művészmozik májusban, amik közül bizony megéri kiszemelni néhányat, hiszen most először láthattok jónéhány hazai és európai filmet a nagyvásznon.

befunky-collage_2.png

...

Tovább Szólj hozzá

magyar filmklub rövidfilm művész mozi toldi mozi puskin mozi aki nem muvesz mozi Toto és nővérei kino cafe mozi filmszerész Happy Winter Legjobb úton A sátán fattya Aki bújt Karmikus Kérdés The Rub Egy fantasztikus nő

2018. ápr 23.

Merülés az artmozikba!

írta: artmozi
Merülés az artmozikba!

Artmozik éjszakája 2018. május 11-én.

Május 11-én nem ajánlott nagy alvásra készülni, mert a Művészben, a Toldiban, a Puskinban, a Kino Caféban és a Tabánban is kora estétől másnap hajnalig mennek majd a filmek, vagyis, mint minden évben, most is 5 mozi között lehet rohangálni remek filmekért az Artmozik éjszakáján . Az alábbiakban néhány extra címet ajánlunk, amelyeket ott és akkor, minimum premier előtt lehet látni!

submergence_article-hero-1130x430.jpg

 

...

Tovább Szólj hozzá

fesztivál tarantino művész mozi toldi mozi puskin mozi tabán mozi artmozik éjszakája kino cafe mozi

2018. már 23.

6. Friss Hús jegyelővétel!

írta: artmozi
6. Friss Hús jegyelővétel!

Közeledik a nagy várakozással övezett 6. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál. Az április 3. és 8. között a Toldi moziban megrendezendő fesztivál programját új magyar és nemzetközi rövidfilmekből állították össze.
fh18_plakat_a3_altalanos_800.jpg

A magyar programba összesen 34 filmet válogattak be. A hazai közönség a Friss Húson láthatja először az Oscar-díjas Deák Kristóf új filmjét, A legjobb játék című alkotást és Bucsi Réka Solar Walk című animációs filmjét, amelynek világpremierje az idei Berlinalén volt. A néhány éve óriási sikert arató Újratervezés rendezője, Tóth Barnabás Susotázs című filmjével tér vissza a fesztiválra, és a Friss Húson mutatkozik be többek között Schwechtje Mihály, Kis Hajni, Kovács István és ...

Tovább Szólj hozzá

fesztivál rövidfilm toldi mozi friss hús

2018. feb 27.

7 film, amit ne hagyj ki az idei Frankofón Filmnapokon!

írta: artmozi
7 film, amit ne hagyj ki az idei Frankofón Filmnapokon!

Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Louis Garrel és Adéle Exarchopoulos filmje is látható a fesztiválon.

1. Egy fiatal nő

A fesztivál a Corvinban veszi kezdetét, ahol nyitófilmként az Egy fiatal nő című vígjátékot nézhetjük meg (később ezt a Toldi és Puskin is műsorra tűzi, ha valaki lemaradna róla). Léonor Serraille filmje – amelyet a legjobb elsőfilmesnek járó Arany Kamera-díjjal jutalmazták Cannes-ban – egy szakítás utáni útkeresés keserédes története, amelyben a főhős, Paula igyekszik újra építeni kartondobozokba csomagolt életét. Az alaphangot talán nem véletlenül egy „női történettel” adjuk meg; hogy pontosan miben is áll a női nézőpont és mitől női film egy női film, azt e helyütt nem fogjuk megfejteni, ...

Tovább Szólj hozzá

francia fesztivál toldi mozi puskin mozi

2018. feb 19.

„Pecsételj, ne háborúzz”

írta: Kovács Gellért
„Pecsételj, ne háborúzz”

80 éves Jiří Menzel, az Oscarja meg 50

Február 23-án lesz a születésnapja a mostanában sajnos nagybeteg rendezőlegendának, s áprilisban fél évszázada, hogy a 40. Oscar-gálán a Szigorúan ellenőrzött vonatok megkapta az aranyszobrot. Erről a filmről mindenki leírt már minden szakmailag fontosat – úgyhogy inkább én azt írom le, hogyan találkoztam vele egy stílszerűen alkoholszagú délutánon. 1863389.jpgKicsit már biztos kiszíneződött a dolog, de az biztos, hogy a nyolcvanas évek legvégén történt. Kis falu Magyarországon (az én kis falum, naná, bár érzelmileg sosem tudtam menzelesen kötődni hozzá), valamelyik nyári hónap. Egy kis községben nyilván fontos hely a kocsma, egyesek szerint a legfontosabb, s az egyesekkel nem vitatkozunk, pláne egy kis községben. Aztán még nagyon fontosak ...

Tovább Szólj hozzá

oscar fesztivál klasszikus toldi mozi

2018. feb 05.

Finn Filmnapok - az összes trailer egy helyen!

írta: artmozi
Finn Filmnapok - az összes trailer egy helyen!

Február 7-11. között zajlik az idei Finn Filmnapok a Toldi moziban, a nagyjátékfilmek mellett doksikat is nézhetünk, sőt kerekasztal-beszélgetésekkel is készülnek a szervezők.

finnfilmnapok_2018_700x439banner.jpg

Program:

Február 7. szerda
20.00 - Altatódal (Euthanizer / Armomurhaaja)

Veijo illegális vállalkozása beteg – vagy csak megunt – háziállatok eutanáziájával foglalkozik. A nem túl jómódú körzet lakói gyakran nem engedhetik meg maguknak, hogy a helyi állatorvost kifizessék, a kisebb költségekért cserébe viszont végig kell hallgatniuk Veijo ótestamentumi ihletésű felháborodott prédikációit saját szörnyű, visszataszító voltukról. A kezdetektől fogva nyilvánvaló, hogy Veijo sötét titkokat rejteget , azonban hősünk gondosan egyensúlyban tartott ...

Tovább Szólj hozzá

finn fesztivál trailer toldi mozi

2018. jan 24.

A magyar film már az '50-es években kevinszpészingelt!

írta: artmozi
A magyar film már az '50-es években kevinszpészingelt!

A héttől mozikban A világ összes pénze , a film, ami arról lett híres már jó előre, hogy kivágták belőle Kevin Spacey-t. A molesztálás-botrányba keveredett színész jeleneteit újraforgatták, helyére Christopher Plummert tették be. Bizonyára sokan tudják, de nekünk, magyaroknak is van egy ilyen legendás kevinszpészingelt filmünk: az 1956-ban készül A csodacsatár címszereplője eredetileg Puskás Ferenc volt, ám miután disszidált, azon nyomban átminősült hazaárulóvá az államapparátus narratívájában. Keleti Márton rendező pedig kénytelen volt még a moziba küldés előtt újraforgatni Puskás jeleneteit, az Aranycsapat egy másik tagja, Hidegkuti Nándor főszereplésével. Így az archívumok most két A csodacsatárt is őriznek, egyet ...

Tovább Szólj hozzá

magyar videó klasszikus

2017. nov 27.

Egy cukrásztól a szent spermáig – 5 film a ZsiFi idei programjából

írta: artmozi
Egy cukrásztól a szent spermáig – 5 film a ZsiFi idei programjából

A 6. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál 29-én, szerdán indul a Puskinban és a Művészben. Finoman és visszafogottan fogalmazunk, ha azt mondjuk, a bőség zavara jellemzi a kínálatot, úgyhogy legalább egy kicsit igyekszünk az alábbiakban segíteni azzal, hogy néhány, de tényleg csak néhány címet kiemelünk, természetesen szigorúan szubjektív szempontok alapján!

03_10.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

fesztivál puskin mozi muvesz mozi

2017. sze 28.

Bódy a Toldiban

írta: artmozi
Bódy a Toldiban

Bódy Gábor munkásságát bemutató vetítéssorozat kezdődik szombaton a Toldi moziban a Filmalap-Filmarchívum közreműködésével; négy filmet nézünk meg a kultikus alkotótól, minden vetítést beszélgetés követi.

bodyblog.jpg

A hetvenes-nyolcvanas évek filmkészítőinek meghatározó alakja egyedi látásmódjával, experimentális szemléletével és hihetetlen elméleti tudásával, videoművészetével, mindemellett az addigi legnagyobb költségvetésű magyar produkcióval írta be nevét a hazai és európai filmtörténelembe.

...

Tovább Szólj hozzá

underground magyar filmklub toldi mozi